Regionalisering & rol zorgverzekeraars

Door Paulien van Hessen op 25 januari 2019, van 15:30 tot 20:30 | The Colour Kitchen, Zuilen, Utrecht

Regionalisering & rol zorgverzekeraars

Het netwerk Zorg van de PvdA heeft het thema ‘Regionale ordening van zorg & de rol van zorg­verzekeraars’ tot één van haar speerpunten gemaakt in 2018. We organiseren een conferentie op vrijdag 25 januari 2019 om het thema verder uit te diepen. Op die conferentie moet ruimte zijn voor kritische geluiden, en voor een politiek debat over dit thema. De conferentie moet ons een sociaaldemocratische visie opleveren op de manier waarop we in Nederland, gegeven het huidige zorgstelsel met zorgverzekeraars, een regionale ordening zouden kunnen bewerkstelligen ten behoeve van goede en toegankelijke zorg voor iedereen.

Tijd, locatie e.a. praktische zaken

  • Vrijdag 25 januari 2019 van 15.30 tot 20.30 uur
  • The Colour Kitchen, Zuilen, Utrecht: een vrolijke, sociale, betaalbare locatie centraal in het land
  • Ca. 50 deelnemers
  • Deelname is gratis, wel vragen we een bijdrage voor de maaltijd
  • Definitieve uitnodiging en gelegenheid tot aanmelden volgen half december

Opzet Conferentie
Prof. Erik Schut, hoogleraar Gezondheidseconomie & Gezondheidsbeleid aan de Erasmus Universiteit, en Bert van der Hoek, tot oktober 2018 bestuurder van De Friesland Zorgverzekeraar, zijn bereid een verhaal te houden.

Na de bijdrages van Van der Hoek en Schut komen er politieke reflecties op de beide sprekers door in ieder geval EK-lid Jopie Nooren, Karin Schrederhof, wethouder Zorg in Delft, en Harry Vogelaar, portefeuillehouder Zorg in het Partijbestuur. En dan volgt een panel- en plenair debat met deskundigen, politici en de zaal aan de hand van stellingen.

We sluiten af met napraten onder het genot van een borrel.

Paulien van Hessen

Paulien van Hessen

Paulien van Hessen is secretaris van de kerngroep van de WPC.

Meer over Paulien van Hessen